December 2, 2014

LIFE NOTE


Honestly, I was never such a good writer and I don't like it so much either, but on the other hand I've always loved reading books and articles, and writing (such as diary and blog) has kind of interested me all the time, but when it came to writing school essays, then I really hated it, even when I wasn't that bad at all. But who likes doing something from compulsion, right?

I decided that it is maybe the time for me to write a little bit something different. Truly it is already quite a long time I am writing my blog and I am also slightly ashamed that I still couldn't "extend" it more, "diversify" it more, but it is still my hobby and even if I don't really have time or I don't feel like writing a new article at all, I always come back after a certain time. I think that it is actually the most important thing - to do the things only when you feel like it, because only then you can put your whole heart into it and really do it with happiness.

But what I really wanted to say with this article is that I love blogging, it's my hobby and it always makes me so happy, when I can inspire or help someone. That's also the main reason, why I am doing it, so when I can't figure out what to post, I mostly don't post anything, because I don't like to flood the website with nonsense. I rather wait and think about it more. But lately it wasn't just about this, I also really didn't have so much time. Since November I started working and the first days were quite exhausting for me, because it's not a work, where you can sit all day. But it makes me happy. I got to know some awesome people and new environment. I also had to learn a lot, because I had two big exams last week, but together I've learned so much during this month that I am only grateful that I have all these amazing opportunities in my life. 

I hope that some day I find a balance between my job, school and hobbies so that I could do everything I love. Recently I feel so inspired, not only because it's Christmas time and I love Christmas!, but also because of all the people around me and the new things I get to know everyday. I hope I will be able to share it with you and also inspire you and motivate you to do new things. As they say - to experience new things, you have to leave your comfort zone. And as I say - it's true.


Opravdu jsem nikdy nebyla dobrý "spisovatel" a taky jsem to nikdy moc neměla v lásce, ale na druhé straně miluju čtení knížek a článků, a psaní (jako například deníku a blogu) mě vždycky tak trochu zajímalo. Když ale přišly na řadu eseje do školy, tak to jsem byla vážně nepříčetná, alespoň v duchu, i když jsem v tom zase tak špatná nebyla. No, ale kdo dělá něco rád z donucení, že?

Rozhodla jsem se ale, že je možná ten pravý čas napsat sem taky něco trochu jiného. Upřímně je to už docela dlouhá doba, co jsem začala psát můj blog a taky se trochu stydím, že jsem ho nedokázala víc "rozšířit" do podvědomí ostatních, ale stejně jsem nesmírně ráda, že si ho pár věrných čtenářů našlo. Je to ale můj koníček a i když někdy vážně nemám čas nebo se necítím na to, abych nějaký smysluplný článek napsala, vždycky se k tomu po nějaké té době vrátím. Myslím, že je to vlastně asi ta nejdůležitější věc - dělat věci jen, když se na to cítíte, protože jen pak do toho můžete vložit celé své srdce a udělat to s radostí.

Ale co jsem tímto článkem chtěla doopravdy říct je, že miluju blogování. Vždycky mám neskutečnou radost, když někoho můžu inspirovat nebo mu pomoct. To je také ten hlavní důvod, proč to dělám, takže když prostě a jednoduše nemůžu přijít na to, čím tento blogový svět ještě více obohatit, tak většinou také žádné články nepřidávám. Internet už je tak či onak zaplaven spoustou jiných nesmyslů. Radši počkám a víc o tom přemýšlím. Ale v poslední době to nebylo jenom o tom, také jsem opravdu neměla moc čas. Od listopadu jsem začala pracovat a první dny mě celkem vyčerpaly, protože to není zrovna práce, kde se celý den sedí na "zadku". Ale i tak mě to vážně baví. Poznala jsem úžasné lidi a nové prostředí a toho si vážně cením. Také jsem se musela hodně učit, protože jsem měla minulý týden dvě velké zkoušky, ale dohromady jsem se za ten měsíc naučila tolik, že můžu být jenom vděčná za všechny ty skvělé příležitosti, které mě v životě potkaly.

Doufám, že jednoho dne budu schopná najít určitou rovnováhu mezi prací, školou a koníčky, tak abych mohla dělat všechno, co mám ráda. Kromě toho ale mám teď tolik inspirace, a to ne jen kvůli tomu, že jsou Vánoce a já Vánoce miluju!, ale také díky všem těm lidem kolem mě a díky všem těm novým věcem, které mám možnost každý den poznávat. Snad budu schopná to s vámi vše sdílet a také vás trochu inspirovat a motivovat k tomu, abyste zkusili třeba něco nového. Jak se říká - abyste zažily nové věci, musíte vystoupit ze své "pohodlné" zóny. A jak říkám já - je to pravda.


ph/ by me (iPhone 5S)

11 comments:

  1. Tak jo, kde bych melar začít? Asi tím, že tenhle článek je tak skvěle napsaný! Nejde s ním nesouhlasit :)
    A taky ti strašně moc moc sluší!!

    ReplyDelete
  2. Zhltla jsem to jedním dechem. Mluvíš mi z duše, fakt jsi to krásně napsala a souhlasím s tebou s tím přidáváním článkům nebo psaním, musí být na to prostě nálada a chuť... Tak ať se vše zadaří ve škole i v práci, taky mám teď dost povinností... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. ještěže jsou ty Vánoce, to člověka alespoň přivede na jiné myšlenky :)

      Delete
  3. Pěkný článek, je rozhodně lepší psát když máš náladu a opravdu na tom zapracovat než se k psaní nutit, to je pak nanic.

    xx

    ReplyDelete
  4. Krasne jsi to napsala :) Obcas i me prospeje precist si takovy inspirujici a motivujici clanek, i kdyz urcite nejsem az takovy pesimista, jakym jsem byvala drive :) At se ti dari v praci i ve skole a moc se tesim na tve clanky :) Mimochodem - moc ti to slusi :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. děkuju moc a i mě vždycky nakopnou takové články nebo mota k tomu, abych něco začala nebo přestala dělat atd. :)) občas je to prostě potřeba se nad určitými věcmi zamyslet :)

      Delete
  5. Držím palce nech sa Ti podarí nájsť tú správnu životnú rovnováhu.o)

    ReplyDelete

Thank you for all your lovely comments!