October 12, 2015

LIBRARY CAFE & ROASTERY


Last week my friend Anita and I met at the uni to get some coffee and enjoy the post exams time. As we talked I brought up that I would really like to explore more of Vienna and its cafés. Anita is a real coffee lover, so she immediately agreed. I hope we are going to be able to visit a new café at least every second week and then report you here about it. Although I don't drink coffee so often and I like a good tea more, I also really love cafés and sometimes also a small latté or cappuccino. What do you think about it? Would you be interested in this kind of posts? 

The first café I am going to talk about is 'Library Cafe & Roastery', which is situated at the Vienna University of economics and business. Of course it's our favourite, because the interior is just insane and so is the coffee. When it comes to interiors I am a sucker for a modern and "good looking" place. Just look at the awesome chairs! But also the beverages are amazing. I am studying at WU for over one year now and I was never disappointed about anything. I've already tasted their cappuccino and latté. They are both amazing and you can always look at the waiter pouring the milk foam and making some really beautiful pictures with it. Then I really like their fresh pressed juices and smoothies. They are so tasty and simply so good. As for the food I only had this salmon bagel and it was also delicious, but what I saw and heard the food is great. I think this semester I will be there like at home.

LIBRARY CAFE & ROASTERY
Place: Campus WU, Welthandelsplatz 1. Building LC, 1020 Vienna
Minulý týden jsme se s kamarádkou Anitou potkaly na uni, abychom si zašly na kafe a užily si trochu toho volna po zkouškách. Jak jsme si tak povídali, vytáhla jsem můj nápad o tom, že bych ráda víc poznala Vídeň a její kavárny. Anita je opravdový milovník kávy, takže hned souhlasila. Doufám teda, že budeme schopné navštívit alespoň jednou za dva týdny nějakou novou kavárnu a pak vám tady o tom taky trochu popovídat. Ačkoliv nepiju kávu tak často a mám radši dobrý čaj, tak se stejně nemůžu nabažit té kavárenské atmosféry a někdy si užít i to malé latté nebo cappuccino.  Co si o tom myslíte? Zajímaly by vás takové články?

První kavárna, o které vám tu povím, je 'Library Cafe & Roastery', která se nachází hned na Vídeňské univerzitě ekonomiky a businessu. Samozřejmě je naše oblíbená, protože ten interiér je jednoduše neskutečný a tak i jejich káva. Když dojde na interiéry, tak jsem vážně blázen do všeho moderního a "hezky vypadajícího". Jen se podívejte na ty židle! Ale co se týče jejich nápojů, tak ty jsou taky úžasné. Na WU studuji už rok a nikdy jsem ještě nebyla zklamaná. Už jsem vyzkoušela jak jejich latté, tak i to cappuccino a obě jsou vynikající. Pokaždé se dívám na toho číšníka, jak tam pečlivě nalévá tu mléčnou pěnu a vytváří krásné obrazce. Pak mám taky ráda čerstvě vymačkané džusy a smoothie. Chutnají vážně skvěle a jsou prostě výborné. Z jídla jsem zatím ochutnala právě jen tento bagel s uzeným lososem, ale co jsem tak viděla a slyšela, tak i jídlo je perfektní. Myslím, že tento semestr tam budu jako doma.



#julijulicafes

ph/ by me and Anita Vidurová

   

5 comments:

Thank you for all your lovely comments!