November 24, 2015

BEAUTY/ HAIR CARE


It has been a long time, since I wrote a post about beauty. Even though I really love make-up and all the other beauty stuff, I don't think that I am such an expert on cosmetics. Therefore I don't write this kind of posts very often. I found my favourites and I am basically using them all the time, so it won't be so much fun, if I show you the same products in every beauty post. 
Eventually, I decided to do one for you about my favourite hair care products. I will show you what I use, how I take care of my hair and what I think is the best for long coloured hair.

Už je to celkem dlouhá doba, co jsem naposledy napsala nějaký ten beauty článek. I když dekorativní kosmetiku a všechny možné beauty produkty miluju, nemyslím si, že bych v tom byla nějaký expert, proto ani moc často takové články nepíšu. Našla jsem si svoje favority a ty v podstatě používám pořád, takže by to ani nebyla taková zábava, kdybych vám v každém novém beauty postu ukazovala ty samé produkty.
Nakonec jsem se teda rozhodla, že pro vás napíšu článek o mých oblíbených produktech v péči o vlasy. Ukážu vám, co používám, jak se o mé vlasy starám a co si myslím, že je pro dlouhé barvené vlasy nejlepší.


At first I'll start with products that I use for washing my hair. In fact, I don't need much; just a shampoo, conditioner and that's it. What it really comes to is choosing the right brand. I've already tried so many that I can certainly say I found the one, or maybe two I really like. 
As you can see on the photos one of my favourite brands is Toni&Guy. I use their shampoo and conditioner for brunette hair and both are amazing. They smell really good, the packaging is just awesome and I also like the opening. You can also probably see that the shampoo is used to cleanse your hair and the conditioner to nourish the ends. It does all it says. 
The next thing I love from Toni&Guy is this dry shampoo. I always use it two days after washing my hair and it has saved me many times. Although you will maybe need to apply it twice a day, it is still worth it. Not only that it saves you a lot of time, it also smells heavenly. It's not some kind of a bubblegum smell, though; moreover, a really nice and pleasant smell. It smells exactly like you want your hair to smell.

Nejdřív začnu s produkty, které používám na mytí vlasů. Vlastně toho moc nepotřebuji, snad jen šampón, kondicionér a to je všechno. Na čem mi ale hlavně záleží je, vybrat si tu správnou kvalitní značku. Už jsem jich vyzkoušela hodně, takže můžu s jistotou říct, že jsem konečně našla tu jednu, nebo spíš dvě, které mám nejradši.
Jak můžete vidět na fotkách, tak jedna z mých oblíbených je Toni&Guy. Používám jejich šampón a kondicionér na hnědé vlasy a oba jsou úžasné. Vážně pěkně voní, to balení je dokonalost sama (minimalista) a také se mi moc líbí, jak vyřešili otvírání. Můžete také pravděpodobně vidět, že šampón je určen k očistění vlasů a kondicionér k vyživení konečků. Splňuje to vše, co to slibuje.
Další věc, kterou od Toni&Guy miluju, je tento suchý šampón. Používám ho vždy dva dny potom, co jsem si myla vlasy a už mě mnohokrát zachránil. Ačkoliv ho budete muset nejspíš nanést dvakrát denně, stojí to určitě za to. Nejenom, že vám to ušetří hromadu času, ale taky božsky voní. Není to taková ta žvýkačková vůně nebo něco podobného, voní spíš tak nějak příjemně a pěkně. Přesně tak, jak byste chtěli, aby vaše vlasy voněly. 


And when I wrote that I like two brands, as the second one I have meant no other than Redken. Actually, I have more experiences with Redken than with Toni&Guy. I have been using Redken for almost 5 years now and it's still my most favourite. I also use their shampoos and conditioners, as well as their argan oil, which is really great. Before blow-drying or straightening my hair I always put some of this miracle in my hair ends. It really does protect the hair. Even though I don't blow-dry my hair so often, because I think it's better to let the hair dry as such, always when I do blow-dry them I use this. To be honest I haven't been at a hairdresser for quite some time now, to be exact, about 6 months and my ends are not frayed at all.
I also have to add that when my scalp isn't in a best shape I use a special shampoo from Redken called 'Scalp Relief'. I'm always facing this problem at the start of a new season, mostly in early spring and autumn. I can therefore recommend it.

A když jsem psala o tom, že mám ráda dvě značky, tak jako druhou jsem nemyslela žádnou jinou než Redken. Vlastně mám s Redken víc zkušeností než s Toni&Guy. Používám od této značky produkty snad už 5 let a vždycky byly moje nejvíc oblíbené. Také od Redken používám šampóny a kondicionéry, stejně jako jejich arganový olejíček, který je dokonalost sama. Před fénováním a žehlením vlasů si vždy nanesu trochu tohoto zázraku do konečků. Vlasy to vážně ochrání. I když si vlasy moc často nefénuji, protože si myslím, že je lepší nechat je samotné uschnout, tak předtím vždycky tento produkt použiji. Abych byla upřímná, u kadeřníka jsem nebyla už asi tak dobrých 6 měsíců a moje konečky nejsou vůbec roztřepené.
Také musím dodat, že když moje vlasová pokožka není v nejlepším stavu, používám speciální šampón právě od Redken, který se jmenuje 'Scalp Relief'. Bojuju s tím vždycky na začátku každého ročního období, většinou brzy na jaře a na podzim. Můžu to tedy určitě doporučit.


In the end just a few words about how I comb my hair. For almost 2 years I've had this comb from Tangle Teezer and I love it. It really combs your hair easily, even though you have thick hair. It's compact and you can take it with you everywhere. Besides it is produced in many colour combinations and sizes, so everyone can choose their favourite. I got this one as a gift, but even so I really like the orange colour. And when I make an updo, aside from using the classic black elastic bands, I also use these from Invisi Bobble very often.

Nakonec už jen něco málo o tom, jak si vlasy češu. Už asi 2 roky mám hřeben od Tangle Teezer a nemůžu si ho vynachválit. Vlasy krásně rozčeše, i když je máte husté a cuchají se vám, jako je to ten případ u mě. Je skladný a můžete si ho vzít s sebou kamkoliv. Navíc ho vyrábějí v různých barevných kombinacích a velikostech, takže si určitě každý vybere. Já ten svůj dostala jako dárek, ale i tak se my ta oranžová líbí. No a když si dělám drdol nebo culík, tak kromě klasických černých gumiček taky často používám tyto od Invisi Bobble. 


I hope you like this post! Write me what you think and maybe if you want to see some other beauty posts here on the blog in the future. Thank you for all your comments, I appreciate them a lot!
Have a nice week!

Doufám, že se vám článek líbí a napíšete mi, co si myslíte a jestli byste třeba náhodou v budoucnu chtěli vidět nějaké další beauty posty tady na blogu. Děkuju za všechny vaše komentáře, moc si jich vážím!
Mějte krásný týden!

ph/ by me and David Lamač

   

10 comments:

  1. Ako ti ja tvoje vlasy závidím <3

    ReplyDelete
  2. Máš naozaj nádherné vlasy, vidno, že sa o ne staráš :)

    Bari Bircak

    ReplyDelete
  3. Fajn článek, já od těhle tnaček nic nepoužívám, tak na ně alespoň kouknu v drogerce:)

    ReplyDelete
  4. Máš moc krásné vlasy, přirozené, to se mi moc líbí :) Mary Magdalene

    ReplyDelete
  5. máš naozaj krásne vlasy! :) ja akurát teraz používam šampón od T&G a som spokojná :) a tiež sa nezaobídem bez tangle teezeru :)

    ReplyDelete
  6. Máš naozaj nádherné vlásky! Milujem Tangle Teezer! <3
    Simimaus

    ReplyDelete
  7. You hair looks really healthy :)
    www.tobecreativehasnolimits.blogspot.com

    ReplyDelete

Thank you for all your lovely comments!