December 20, 2015

TRAVEL/ SALZBURG


It was time to travel a bit again. And as my friends and I have been thinking which city would be our next destination, the Christmas days were slowly coming. So at the end we decided to visit Salzburg once again. This magnificent city is actually the most beautiful at this time of the year, when there are lights and candles everywhere and you can smell the cinnamon-scented sweets and all kinds of winter drinks such as punch or mulled wine.

Our day started really early. Alarm was set on 05:50 am, because our train from Vienna was leaving at 07:30 am and we couldn't imagine travelling for two hours without something to drink and eat. So our first stop was Starbucks surprisingly. 

Už byl zase čas se někam podívat. A jak jsme tak s kamarády přemýšleli, které město bude naším cílem tentokrát, pomalu ale jistě se blížily i vánoční dny. Takže jsme se nakonec rozhodli opět navštívit Salzburg. Tohle nádherné město je stejně na Vánoce nejkrásnější, hlavně když všude svítí světýlka a svíčky, cítíte vůni skořicových cukrátek a všech možných vánočních nápojů jako třeba punče nebo svařeného vína.

Náš den začal tentokrát vážně brzo. Budíček jsme měli už na 05:50, protože vlak nám jel z Vídně v 07:30 a samozřejmě ráno bez něčeho dobrého, a ještě když máme před sebou dvou a půl hodinovou cestu, se nedá vydržet. Takže první zastávka nebyla nikde jinde než ve Starbucksu. A to nejlepší na tom je hlavně to, že máme díky slevovým kuponům, které si můžeme jen tak vzít na uni, vždycky druhý nápoj zdarma. (pozn. pokud sledujete můj snapchat @julidvorak, tak jste si za poslední měsíce určitě všimli, že jsem v tom Starbucksu nějak často, žejo :D) 



The road went by really fast, but it was obvious from the start, when you know you're going to be with these two chatty guys. ↑
From the train station in Salzburg we walked through the Mirabellgarden, which you can see on the picture above, and then across the "Love-bridge" to the center of the city. On this bridge we tried to find this lock that my boyfriend and I hung up there two years ago, but it was a vain effort. That's the way, when you don't even know in which part it was and when there is about one million other similar red locks. Never mind, Juli.

Cesta naštěstí uběhla rychle, ale to se dalo očekávat, když cestujete s takovýma ukecánkama jako jsou tihle dva.↑
Do centra jsme šli z nádraží pěkně pěšky. Za prvé bylo krásně a za druhé je to kousek. Všechno zajímavé v Salzburgu je totiž v okruhu 15 minut pěšky, takže to je celkem výhra. Prošli jsme si Mirabellgarten, kterou můžete vidět na fotce nahoře, a pak přes "Liebesbrücke" (tj. most se zámky zamilovaných) do centra. Na tom mostě jsme se snažili najít zámek, který jsme tam s přítelem před dvěma roky zavěsili, ale marně. To je tak, když si ani nepamatujete, v které části to bylo a navíc je tam stejných červených zámečků milión. Nevadí, Juli. 


Our next stop were Christmas markets. It was a necessity, of course, because right after that we were going to climb up to the fortress Hohensalzburg. Cherry punch kept us going. We also took some pictures there, made fools of ourselves and then it was time to move further. 

Další zastávka byly Vánoční trhy. To byla samozřejmě nutnost, protože hned na to jsme měli v plánu se vyškrábat nahoru na pevnost Hohensalzburg. Třešňový punč to jistil. Vystřihli jsme si tam taky pár fotek, udělali lidem okolo trochu atrakci a pak se šlo dál.


After all these insane stairs that we successfully conquered there was this breathtaking view! This beautiful city from above and the majestic mountains around it. We started to miss this kind of nature, because near Vienna there is nothing like it. Have you already been in the mountains this year or are you just planning to go? And are you also excited like me?

Po těch všech šílených schodech, které jsme úspěšně zdolali, se nám za odměnu naskytl tento nejúžasnější výhled! Prostě to krásné město a ty majestátní hory. Úplně se nám zastesklo po takové přírodě, protože blízko Vídně skoro nic takového nenajdete. Byly jste už tento rok lyžovat nebo se teprve chystáte? A taky se tak těšíte jako já? 



And then I had to shoot some pictures for Anita. We shot these for the czech branch of Femi Pleasure. She is wearing their dress, headband and gloves. You have to take a look at their online shop, because these pieces are just insane! I really love all the prints, cute tops and sweatshirts or sweatpants. I am scared that you also won't be able to resist. When my wish comes to me from their newest collection, I will definitely shoot some special photos for you. I can't wait!
My outfit for that day was mainly comfy and simple. I knew we were going to walk the whole day, so I chose my comfiest winter boots, warm parka and huge scarf. I also had my favourite leather backpack with me, but it's not on these pictures unfortunately. 

No a pak nás, respektive mě, čekal photoshooting. Fotila jsem Anitu pro českou pobočku značky Femi Pleasure, od které má ty krásné šaty, čelenku a rukavice (více fotek můžete najít tady na facebookové stránce Femi Pleasure Czech). Já tu značku donedávna vůbec neznala, ale hned jsem se do ní úplně zamilovala, protože jejich věci jsou prostě boží. Všechny ty různé printy, roztomilé trika, mikiny a dokonalé tepláky. Určitě se musíte podívat na jejich stránky a bojím se, že i vy neodoláte. Až se ke mě dostane moje přání, tak vám to určitě taky nafotím a ukážu. Už se nemůžu dočkat! Těšte se!
Můj outfit na ten den byl hlavně pohodlný a jednoduchý. Vycházela jsem z toho, že budeme celý den na nohách, takže jsem si vzala moje oblíbené, ale i pohodlné kožené boty, teplou parku a velkou šálu. Místo kabelky jsem ještě měla kožený batoh z Asosu, který určitě znáte z dřívějších outfit postů (např. tady, tady nebo tady), ale ten zrovna na fotkách není.


At the end we visited the famous Café Tomaselli and then Christmas markets again, because its atmosphere is the best at night. At 08:30 pm we were back in Vienna. It was a quick trip, but you really don't need more time to explore the most important things in Salzburg. So if you're living somewhere near, then you should definitely visit the city at this time of the year!

Celý den jsme zakončili ve známé kavárně Café Tomaselli a pak znovu na trzích, protože večer mají přece jenom hezčí atmosféru. V 20:30 jsme byli už zase ve Vídni. Byl to sice rychlo výlet, ale jeden den v Salzburgu bohatě stačí na to, abyste viděli to nejdůležitější. Takže pokud nejste z daleka a máte chuť ještě před Vánoci, nebo pak také během svátků, někam vyrazit, tak určitě doporučuji!

ph/ by me, Anita and Marek

  

7 comments:

  1. Which sights did you visit in Salzburg or which ones is worth to see ? Is there any castle too ?
    Such a gorgeous trip !

    ReplyDelete
    Replies
    1. Yes, there is a castle :) I took a picture of it, should be somewhere among others in this post and it's actually called fortress.. I mentioned it in the text :)

      Delete
  2. Kouzelné fotografie a skvělý článek! :)

    Natálie
    http://natalieholz.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. Nádherné fotky :) takový rychlo výlet by se mi také moc líbíl, jen škoda, že moje přátelé na to moc nejsou... :)

    http://somethingbykatep.blogspot.cz/

    ReplyDelete

Thank you for all your lovely comments!